28 Οκτ 2010

Δημοτικές Εκλογές: "O Μπουτάρης από την Εκκλησιά δεν θα δει δημαρχία"

Μερικοί έχουν μπερδέψει τη βούρτσα με το .. θεσμικό τους ρόλο. Με αφορμή τις δημοτικές εκλογές ο κ Άνθιμος μπερδεύοντας το κοσμικό με το θεσμικό του ρόλο επιτέθηκε φραστικά, εντός του ναού και παρουσία του πρωθυπουργού, στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ Μπουτάρη λέγοντας του ούτε λίγο ούτε πολύ πως "αν συνεχίσεις να λες αυτά που λες για εμένα, δήμαρχος δεν εκλέγεσαι. Να ξέρεις πως αν δεν ανακαλέσεις, όσο ζω θα σε πολεμάω και δεν πρόκειται να δεις δήμο σε όλη σου τη ζωή"

Ο κ Άνθιμος θύμωσε επειδή ο κ Μπουτάρης τον αποκάλεσε "μουτζαχεντίν". Αποφάσισε λοιπόν ότι ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για να εκφράσει το παράπονο του στο πρωθυπουργό και παράλληλα τη προτροπή του να τον μαζέψει (sic), ήταν το "δικό του γήπεδο", ο ναός του Αγ Δημητρίου. Ο κ Παπανδρέου έγνεψε καταφατικά .. αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς.

Εδώ είναι Σαλόνικα κ Μπουτάρη!!! Εδώ δεν είναι ντεμέκ πόλη να λέει ο κάθε ένας ότι γουστάρει. Εδώ κάνει κουμάντο ο κ Άνθιμος, ο κ Ψωμιάδης, ο κ Παπαγεωργόπουλος, ο κ Καρατζαφέρης και ο κ Παπαθεμελής. Άλλα γούστα κ Μπουτάρη και θα έπρεπε να ξέρετε εκ των προτέρων πως η εκλογή σας περνάει από την ανοχή και έγκριση (τουλάχιστον) των θεσμών της πόλης. 

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε ότι ο κ Άνθιμος είναι σε θέση να πραγματοποιήσει την απειλή του και να δώσει "γραμμή" χρησιμοποιώντας την Εκκλησία ως προεκλογικό κιόσκι, ούτε το γεγονός ότι στο ναό του Θεού μαζί με το αντίδωρο μοιράζει και "σταυρωμένα" ψηφοδέλτια.

Ο κ Άνθιμος είπε το αυτονόητο. Όποιος θέλει τη δημαρχία θα πρέπει να έχει πρώτα από όλα τη δική του έγκριση. Ο θεσμικός ρόλος του κ Άνθιμου του δίνει τη δυνατότητα να εκλέγει όποιον αυτός θεωρεί αρεστό. Σε κάθε άλλη περίπτωση η μεγαλοψυχία, η αγάπη και η αγκαλιά του .. Αγίου Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε οργή και εκδίκηση. Μετατρέπεται σε ιερή τιμωρία του "ράσου", έτοιμη να συμπαρασύρει στο πέρασμα της όποιον τολμήσει να έχει διαφορετική άποψη. 

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...