19 Οκτ 2011

ΠαΣοΚ τριάντα χρόνια μετά

Πριν από περίπου 30 χρόνια, στις 18 Οκτ 1981, ήρθε στην εξουσία το ΠαΣοΚ. Αφού για αρκετά χρόνια επιδόθηκε στο αγαπημένο του - όπως αποδείχθηκε - χόμπι των προσλήψεων ημετέρων στο δημόσιο και της στρέβλωσης της ηθικής και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα μόρφωμα αναξιοκρατίας και αδιαφάνειας, πάντα με το πρόσχημα της αλλαγής, έφτασε στη στιγμή να πληρώσει το λογαριασμό του στην Ιστορία.  

Ακριβώς 30 χρόνια μετά, έλαχε σε έναν Παπανδρέου να ηγηθεί της εντεταλμένης κυβέρνησης του ΔΝΤ και να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανυποληψία και στο περιθώριο, να πτωχεύσει 'ηθικά' τη χώρα και να τη μετατρέψει σε πειραματόζωο στις ορέξεις της Τρόικας.  

Για την ιστορία, οι πρώτες δηλώσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, πατέρα του ΓΑΠ, ήταν οι εξής: "Θα σταθούμε στο συμβόλαιο τιμής με το λαό και θα προχωρήσουμε βήμα βήμα στο όραμα του σοσιαλισμού με εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση… Θα είμαστε κυβέρνηση όλου του λαού που θέλει να οικοδομήσει στα λάθη του παρελθόντος και στην συμφιλίωση".

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...