7 Οκτ 2010

Ιερά Εξέταση

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα "τη συγκρότηση επιτροπών που θα μελετήσουν τα σχολικά βιβλία των Νέων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών αποφάσισε χθες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, πρότεινε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τα βιβλία, καθώς, σύμφωνα με τους αρχιερείς προωθούν την αποχριστιανοποίηση της παιδείας!"

Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κκ Αμβρόσιος και Άνθιμος υποστήριξαν ότι "η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσης, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει παιδεία". Μάλιστα!! Ούτε λίγο ούτε πολύ οι ρασοφόροι δημόσιοι υπάλληλοι ζητάνε την ενεργή συμμετοχή τους στη δομή και σύνταξη των βιβλίων της Ιστορίας, των Νέων και των Θρησκευτικών για να επαναφέρουν το ανήθικο ποίμνιο σε "τάξη και ηθική". Συμπεραίνουν δε ότι η "αταξία" στα δημοσιονομικά της χώρας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κακή αύρα των βιβλίων.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι η οικονομική κρίση η οποία πλήττει όλες τις εκφάνσεις της επιχειρηματικότητας, έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό και τα μαγαζιά "γωνία", όπως είναι η εκκλησία. Το παγκάρι δε γεμίζει με την ίδια δυναμική, όπως γινόταν σε παλαιότερες εποχές. Είναι σίγουρο επίσης ότι οι επιπτώσεις του μνημονίου στη καθημερινότητα του πολίτη δε φεύγουν με προσευχές κ Άνθιμε.   

"Αφού υπάρχει ελεύθερος χρόνος γιατί να μη γράψουμε και εμείς ένα βιβλίο" θα σκέφτηκαν. Κύριοι οι νοσταλγικές εποχές της Ιερά Εξέτασης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Εφόσον διακατέχεστε από το συναίσθημα της προσφοράς καλό θα ήταν να σταματήσετε το στοκάρισμα μετοχών της ΕΤΕ και τις ανταλλαγές γης και να βγείτε στους δρόμους στο πλευρό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Μόνο έτσι θα γεμίσει και πάλι το παγκάρι ...       

Anageos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...