2 Οκτ 2010

Δημοτικές Εκλογές: Ψήφο στο Γκόρτζο

Αυτό που διαφοροποιεί τις επερχόμενες εκλογές, είναι η ίδια η δομή του Καλλικράτη και οι νέες συνθήκες που θα επικρατήσουν μετά τη διεύρυνση των δήμων και τις νέες περιφέρειες που θα δημιουργηθούν. Λιγότερα πράσινα, μπλε και κόκκινα κουτάκια στο πολιτικό χάρτη.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει σίγουρα είναι ο .. ντελάλης πολιτκός τοπικός παράγων που θα συνεχίσει να διαλαλεί τη "πραμάτεια" του δεξιά και αριστερά, προκειμένου να πείσει το ακροατήριο πως αυτός είναι ο κατάλληλος "Γκόρτζος".

"Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη" θα κραυγάζει ο υποψήφιος Γκόρτζος, πατώντας σε αυτοσχέδια κασόνια ενώ ταυτόχρονα θα κουνάει τη μαγκούρα του σε όποιον τολμήσει να αλληθωρίζει .. προς άλλους Γκόρτζους. Η βραχνάδα των εκλογών θα φύγει αφήνοντας πίσω της υποσχέσεις που - όπως γίνετε συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις - θα μείνουν υποσχέσεις, για να τις παραλάβει ο επόμενος Γκόρτζος, την επόμενη φορά.

Από μικρός, θυμάμαι μου άρεσαν τα πανηγύρια. Έβλεπες παντού ανθρώπους να γελάνε, να χορεύουν, να διασκεδάζουν .. Σε αυτό το πανηγύρι όμως λέω να μη πάω γιατί σταμάτησα να διασκεδάζω. Άρχισε να με κουράζει, ο ίδιος τόσα χρόνια, μονότονος θόρυβος των "Γκόρτζων".

Θα αφήσω τη ψήφο μου να πάει χαμένη. Ένα ουζάκι - κέρασμα λιγότερο για σένα αγαπητέ κ Γκόρτζε.

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...