18 Οκτ 2010

Μονή Βατοπεδίου: Η ώρα της παραπομπής


"Πέντε πρώην υπουργούς της ΝΔ προτείνει το ΠαΣοΚ να παραπεμφθούν, σύμφωνα με το πόρισμα που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Βατοπεδίου. Πρόκειται για τους Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Βουλγαράκη και Θεόδωρο Ρουσόπουλο." (tanea.gr).


Το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα εκποίησης δημόσιας περιουσίας και διακίνησης μαύρου χρήματος. Το "μεσιτικό γραφείο" που διατηρούσαν πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να ανταλλάξει δημόσια γη μεγάλης αγοραστικής αξίας με αντάλλαγμα τη λίμνη Βιστονίδας.

Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί απέδειξαν το αυτονόητο. Όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπροστά στο κοινό - για τη τσέπη τους - καλό όλα μπορούν να τα καταφέρουν. Ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια γραφειοκρατίας και με αξιοθαύμαστο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων κατάφεραν να επιτύχουν αυτό που για όλους εμάς, τους κοινούς θνητούς, φαντάζει αδύνατο. Τελικά δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Και όλα αυτά χωρίς καμία ανιδιοτέλεια αλλά με μοναδικό αντάλλαγμα την .. ευχή του Εφραίμ. 


Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...