21 Οκτ 2010

Αλογοσκούφης: Τα παράπονά σας στον... Δούκα (μου)

Ο πάλαι ποτέ «τσάρος» της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης αρνήθηκε κάθε σχέση με τα ομόλογα, για τα οποία ανέφερε ότι «αποτελούν πάγια ευθύνη των υφυπουργών» (tovima.gr).


Όταν δεν στρογγυλοκάθονται στη καρέκλα της εξουσίας οι πατέρες της βουλής, είναι όλο βαθυστόχαστες απόψεις περί ηθικής, κάνουν συνεχώς προτάσεις για τομές και παρεμβάσεις στη δημόσια ζωή, που θα επηρεάσουν - θετικά πάντοτε - τη ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, παρεμβαίνουν για τα κακώς κείμενα διαβεβαιώνοντας "σεμνά και ταπεινά" πως όταν με το καλό θα έρθει η σειρά τους θα υπηρετήσουν με συνέπεια το πολίτη.

Όλα αυτά τα υπόσχονται φωναχτά και ανέξοδα πριν .. Γιατί όταν έρθει η σειρά τους κάνουν τα πάντα για να φανούν αντάξιοι των προκατόχων τους. Διεκδικούν, σχεδόν ανταγωνιστικά, το δικαίωμα στην ανυπαρξία και ανυποληψία. Τα έργα και οι μέρες τους συμπυκνώνονται στην κατάθεση κάποιου νομοσχεδίου, χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και στόχο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία που τους διακατέχει και να εξαργυρώσουν το "κόπο" τους με την εμφάνιση τους σε κάποιο τηλεαστέρα δημοσιογράφο, για να τους καμαρώσουν οι συγχωριανοί τους ώστε να τους θυμηθούν και την επόμενη τετραετία.

Στο τέλος, όταν φτάσει η ώρα του αποχαιρετισμού, το μόνο που μένει είναι η φωτογραφία στο τοίχο κάποιας τοπικής οργάνωσης βολεμένων ψηφοφόρων τους. Όταν τους ζητήσουν τα ρέστα για τα πεπραγμένα τους απαντούν "δε ξέρω, δεν είδα, δεν θυμάμαι, δεν ήμουν εγώ αρμόδιος, δεν, δεν, δεν ..". Δε σταματάνε όμως εκεί. Όταν πιεστούν, δε διστάζουν να "δώσουν" και κάποιο συναρμόδιο, μέχρι πρότινος, συνάδελφο και συν-διαχειριστή της εξουσίας, προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους. 

Ήθελα να ήξερα λέξεις όπως μπέσα, φιλότιμο, ανδρισμός, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια υπάρχουν σήμερα στο λεξιλόγιο της Ελλάδας του μνημονίου; Πάντα πίστευα ότι  έχουμε αυτούς που μας αξίζουν. Ποτέ δε πίστευα όμως, σε αντίθεση με την ισοπεδωτική και άκρα φασιστική άποψη του "απαίδευτου" κ Πάγκαλου, ότι η ευθύνη είναι συνολική. Η ευθύνη των επιλογών μας ναι μεν βαραίνει το σύνολο της κοινωνίας μας, επιτρέψτε μου όμως να πω πως μερικοί είναι .. πιστωτικοί στις επιλογές και στις ευθύνες τους.

Anageos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...