12 Οκτ 2010

Μητσοτάκης: Ο ναυαγοσώστης της κυβέρνησης



"Oξύτατη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή», εξαπέλυσε χθες βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης και παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στον κ. Κ. Καραμανλή για τα πεντέμισι χρόνια πρωθυπουργίας του και κυρίως για την οικονομική πολιτική του. Η παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της ΝΔ με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εξόργισε τη Ρηγίλλης, η οποία απάντησε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος χαρακτηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη «ναυαγοσώστη της κυβέρνησης» και τον οποίο ειρωνεύτηκε με τη φράση: «Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη...»". (vima.gr).

Ήταν αλήθεια ότι όλο αυτό το διάστημα είχα πάθει στέρηση "μητσοτάκη". Από το συνέδριο της ΝΔ μέχρι και την αποπομπή της κ Μπακογιάννη δεν είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε δηλώσεις του "εγγυητή" της δεξιάς παράταξης. Είχα αρχίσει να πιστεύω πως είναι σε αφωνία. 

Η αδυναμία του κ Μητσοτάκη προς το κ Σαμαρά είναι κάτι παραπάνω από γνωστή. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί του κ Μητσοτάκη, αποκάλεσε το πρώην μέντορα του "ναυαγοσώστη της κυβέρνησης", καθώς κατάφερε - επιτυχώς είναι αλήθεια - να αποπροσανατολίσει τη κοινή γνώμη και να περάσει ανώδυνα η φωτιά που άναψε ο κ Παπανδρέου με τη δήλωση του ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.

Υπερασπιστής του κ Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "πολιτική απρέπεια" τη δήλωση του κ Σαμαρά, στο πόλεμο χαρακωμάτων στη δεξιά πολυκατοικία, δεν ήταν ο ένοικος (υιός) Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά ο θυρωρός της διπλανής πολυκατοικίας (ανιψιός) κ Πάγκαλος. Φήμες θέλουν τον κ Πάγκαλο να αποκαλεί "θείο" τον κ Μητσοτάκη στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους.

Αναγκαία διευκρίνηση - Το σκόρδο (αριστερή φώτο) μπήκε στο κείμενο για ευνόητους λόγους.

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...