5 Οκτ 2010

ΓΑΠ: Ο πιο καλός ο μαθητής (η βράβευση)

Ο μόνιμα εγκατεστημένος στο εξωτερικό, εντεταλμένος πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΔΝΤ, κ Παπανδρέου, βραβεύτηκε από το πρόεδρο της Deutsche Bank, για τις υπηρεσίες που προσέφερε - μεταξύ άλλων και στις γερμανικές τράπεζες - καθώς η προσφυγή της Ελλάδας στην τρόικα απέτρεψε την πτώχευση της Ελλάδας "σώζοντας" παράλληλα τις γερμανικές τράπεζες από σίγουρο .. φέσι.

Προλογίζοντας τον "ιπτάμενο" κ Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Deutsche Bank αναφέρθηκε στο λόγο της βράβευσης που δεν ήταν άλλος από την προθυμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μνημόνιο. Να εφαρμόσει δηλαδή άγρια και αντι-εργατικά μέτρα λιτότητας, μειώσεις μισθών και συντάξεων, βίαιες αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. Αυτά που στο μνημόνιο ονομάζονται διαρθρωτικές αλλαγές.

"Η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού υπήρξε αντικείμενο διαφωνίας στην επιτροπή απονομής. Τελικά επικράτησε το επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται υποδειγματικά για να τα διορθώσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος".

Έχουν απόλυτο δίκιο. Ο "πρωθυπουργός εξωτερικών" κ Παπανδρέου εργάζεται υποδειγματικά για να εφαρμόσει πιστά τις επιταγές των δανειστών μας. 

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...