11 Οκτ 2010

Κορκονέας: Ισόβια σιωπή απέναντι στη ζωή

"Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και δεκαπέντε μηνών για δύο πλημμελήματα καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Σε ποινή δεκαετούς κάθειρξης καταδικάστηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης." (enet.gr)

Με την αποτρόπαια πράξη του ο κ Κορκονέας "δίκασε" την οικογένεια του μικρού Αλέξανδρου να ζει στο παρελθόν, να ζει μέσα από τις αναμνήσεις της. Η ηχηρή  σιωπή της μητέρας του Αλέξανδρου, όλο αυτό το διάστημα που διήρκεσε η δίκη και παρά τις επανειλημμένες προκλήσεις που δέχτηκε, αποτελούν τη πιο βαριά καταδίκη σε ένα άνθρωπο που δεν έκανε τίποτα λιγότερο από αυτό που κάνει σήμερα η κοινωνία στους νέους .. σήκωσε το όπλο και σκότωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την ελπίδα. Σκότωσε και το τελευταίο κύτταρο εμπιστοσύνης.

Τα σημερινά ισόβια ίσως και να αποτελούν και κάθαρση για τον ειδικό φρουρό. Η καθημερινή κρατική αναλγησία γεννά τυφλή και ανεξέλεγκτη βία. Μην υποτιμάς αυτόν που δε μιλάει, δεν είναι πια το ανθρωπάκι της μπάτσας. Μην αδιαφορείς απέναντι σε αυτόν ο οποίος σήμερα φαίνεται να μην αντιδρά στη λυσσαλέα προσπάθεια προπαγάνδας των ΜΜΕ, μάθε ότι δεν αποτελεί πλέον σίγουρο πελάτη. Κοίτα τον στα μάτια. Αυτός είναι ο αυριανός εχθρός σου. Αυτόν θα βρει αύριο στο δρόμο .. ο νέος Κορκονέας.

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...