10 Οκτ 2010

Δημοτικές Εκλογές: Τάσεις και Ενστάσεις

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής διαφαίνονται δυσάρεστες εκπλήξεις αναφορικά με την επιλογή των "εκλεκτών" δημάρχων και περιφερειαρχών από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ειδικά στη Περιφέρεια Αττικής ο Κ Σγουρός (20,1%), εκλεκτός του ΠαΣοΚ νοιώθει την ανάσα του "ανεξάρτητου" και "αντάρτη" πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ Δημαρά (17,9%). Ο εκλεκτός του κ Σαμαρά, κ Κικίλιας (12,1%) φαίνεται να μη προλαβαίνει τα play off ... Τα καλύτερα όμως έρχονται όταν οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους κκ Σγουρό και Δημαρά, με το κ Δημαρά να καθαρίζει το ματς από τα αποδυτήρια.

Παραδοσιακά η επικράτηση στη περιφέρεια Αττικής δημιουργεί ευρύτερες συνέργειες στα δύο μεγάλα κόμματα και ανάβει τις συζητήσεις στα παράθυρα των ΜΜΕ για το ορθό της επιλογής. Είναι αλήθεια ότι τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη που ονομάζεται "Δημαράς". Ειδικά ο κ Σγουρός θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαιτέρως άβολα αντιμετωπίζοντας τον  "κομμένο" της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ. Μια ήττα θα φέρει πολλές μουρμούρες και καμία δικαιολογία. 

Με την επιλογή του κ Κικίλια είναι προφανές ότι ο κ Σαμαράς θέλησε να δώσει έμφαση στο "νέο αέρα" που πνέει στη ΝΔ. Τζίφος. Ποτέ δε κατάλαβα ότι το "φρέσκο" είναι κατ' ανάγκη ένα νέο πρόσωπο, χωρίς αυτό να ακολουθείται από νέες ριζοσπαστικές πολιτικές και πρωτοβουλίες. Τα σκουπίδια, η καθημερινότητα, τα ναρκωτικά και η γκετοποίηση δε λύνονται με επιλογές που θυμίζουν διαφήμιση οδοντόβουρτσας αλλά με ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να σηκώσουν .. μανίκια και να δουλέψουν.

Για τη μάχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τι να πω; Ο τραγουδιστής, διασκεδαστής και τιμωρός, κ Ψωμιάδης αποτελεί παραδοσιακά την επιλογή μιας καθιστικής τάξης πραγμάτων που σύνθημα της έχει "για όλα φταίει το κράτος των Αθηνών". Το κακό μας κεφάλι φταίει που γεννά φαντάσματα και ανασφάλειες. 

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...