1 Οκτ 2010

ΚΚΕ - κόκκινες απολύσεις

"Σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου γίνονται απολύσεις. Η Τυποεκδοτική είναι επιχείρηση που δρα µέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και εποµένως έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες. Είµαστε στόχος µιας επίθεσης που µας παρουσιάζει ως µια κερδοφόρα επιχείρηση. Εµείς έχουµε µεγάλη συρρίκνωση των εργασιών µας. Εµείς παλεύουµε κατά του καπιταλισµού. Θα κλείσουν και µεγάλες επιχειρήσεις".

Την δήλωση αυτή την έκανε η γραμματέας του ΚΚΕ κ Παπαρήγα αναφορικά με προγραμματισμένες απολύσεις στην Τυποεκδοτική Α.Ε..Η κ Παπαρήγα ενεργώντας όπως ένας οποιοδήποτε manager σε περιόδους κρίσης αποφάσισε πως η οικονομική εξυγίανση ξεκινάει από περικοπές στον αριθμό των εργαζομένων. Σύµφωνα µε τα Νέα, ανάµεσα στους απολυθέντες είναι εργαζόµενοι που αρνήθηκαν να δώσουν την εισφορά τους, και κατά βάση δεν ήταν µέλη του κόµµατος. 

Προφανώς δε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στελέχη του ΠΑΜΕ να αντιστέκονται σθεναρά στις πρακτικές της ηγεσίας του ΚΚΕ. Σίγουρα δε θα δούμε κλείσιμο δρόμων και πορείες διαμαρτυρίας συνδικαλιστών του κόμματος ως τους πρόποδες του κόκκινου μεγάρου. Μάλλον δε θα ακούσουμε σε κάποιο δελτίο ειδήσεων το κ Χαλβατζή να καταγγέλλει την εργοδοσία η οποία "πετάει τους εργαζόµενους στον δρόµο σα στυµµένες λεµονόκουπες, καλώντας τους να πληρώσουν αυτοί τα σπασµένα της κρίσης που δηµιούργησαν τα υπερκέρδη του κεφαλαίου".

Η διγλωσσία που χρησιμοποιεί η ηγεσία του ΚΚΕ στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, η πολιτική του καλού και του κακού εργαζομένου, η στοχευμένη προπαγάνδα και ο καιροσκοπισμός, ο εκλογικός εγκλωβισμός χιλιάδων ψηφοφόρων με ψευτοδιλήμματα του στυλ "εμείς και όλοι οι άλλοι" αποτέλεσαν την κύρια αιτία της αποσύνθεσης του αριστερού χώρου. 

Αν γύριζα το χρόνο πίσω και μπορούσα να σου δείξω το μέλλον δε θα σε άφηνα να εκτελεστείς για αυτούς...

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...