22 Νοε 2010

N.Μπακογιάννη: MEGAλη και σίγουρη

"Δημοκρατική Συμμαχία" είναι το όνομα του νέου κόμματος, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου παρουσίασε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη σε ειδική εκδήλωση στο θέατρο του Μπάτμιντον. Σύμβολο του έχει ένα κλαδί ελιάς.

Σύμφωνα με το Βήμα, το ιδρυτικό συνέδριο του «κινήματος», θα γίνει έως τον ερχόμενο Μάρτιο. "Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα".

Τι θέλει να πει ο ποιητής; Μήπως ότι τα μέχρι σήμερα κινήματα είναι ένα συνονθύλευμα ανεύθυνων πολιτών; Ότι το αστικό κόμμα που φιλοδοξούσε να γίνει πρόεδρος ήταν ένα εξαρτημένο κλειστό κλάμπ για λίγους; Γιατί άραγε όταν η κ Μπακογιάννη βρισκόταν στο "μαντρί" δεν μιλούσε για συμμετοχή, ανεξαρτησία και υπευθυνότητα;

Η κ Μπακογιάννη αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι λύση του. Η κ Μπακογιάννη αποτελεί μέρος του συστήματος αξιών που εδραιώθηκε ως καθιστική τάξη πραγμάτων και εγκαθίδρυσε στην Ελλάδα τη σημερινή κυβέρνηση του ΔΝΤ. Η κ Μπακογιάννη αποτελεί αγαπημένο παιδί και χρυσή εφεδρεία της MEGAλης οικογένειας συμφερόντων που κυβερνάει επί σειρά ετών την Ελλάδα. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι η πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη θα είναι στο Μεγάλο Κανάλι σήμερα;      

"Οι βασικές αρχές του κόμματος είναι η ελευθερία, η ατομική ευθύνη, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, το αξιόπιστο και αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος, η κοινωνική αλληλεγγύη, η μάχη εναντίον της διαφθοράς, της αδιαφάνειας και των πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων." Ωραίες, βαθυστόχαστες και ιντριγκαδόρικες σοφιστείες, οι οποίες μοιάζουν δυστυχώς με ... ξαναζεσταμένο και ανάλατο φαγητό. 

Υγ - Η φωτογραφία είναι από τις "διαδικτυακές" προτάσεις του AntiChef (http://antistachef.wordpress.com/)

Anageos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...