16 Νοε 2010

Ψήφισες Μπουτάρη και γουστάρεις;

Πέρα από κάθε προγνωστικό αλλά και πέρα από τη καθιστική τάξη πραγμάτων που υπάρχει μπολιασμένη τόσα χρόνια στη ζωή της Θεσσαλονίκης έγινε η ολική επαναφορά. Ο ασθενής άρχισε να επικοινωνεί ξανά με το περιβάλλον χωρίς μηχανική υποστήριξη. Μπουτάρης κύριοι. Ξαφνικά η Αριστοτέλους γέμισε ανθρώπους που αν και συνεχίζουν να περπατάνε το ίδιο χαλαρά, είναι ευδιάκριτο το αίσθημα περηφάνιας που έχουν. Έσκασαν - επιτέλους - χαμόγελα στο βαρδάρη. Ψήφισες Μπουτάρη και γουστάρεις καρντάση.

Προσοχή! Δεν είναι νίκη κανενός ΠαΣοΚ, αν έτσι βολεύει κάποιους να πιστεύουν. Η νίκη του κ Μπουτάρη, όπως και η αντίστοιχη του κ Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων, δεν καπελώνεται από κανένα πράσινο ή κίτρινο καπέλο. Είναι η νίκη των πολιτών. Είναι η αντίδραση αυτών που δεν άντεχαν άλλο να χλευάζονται, να λοιδορούνται και ταυτόχρονα να βρίσκονται στο περιθώριο από ένα βαθύτατα αλαζονικό και συντηρητικό περιβάλλον.

Από το "όσο είμαι εγώ ιεράρχης ο Μπουτάρης δε θα δει ποτέ δημαρχία" του κοσμικού κ Άνθιμου και το "αν δε γουστάρει η κυρία να αλλάξει πόλη" του κ Κακλαμάνη στη μεγάλη ανατροπή. Οι πολίτες έβαλαν ένα τέλος στην αλαζονεία, έβαλαν ένα τέλος στον αυταρχισμό. Απαίτησαν σεβασμό και ευγένεια. Δεν άλλαξαν πόλη, άλλαξαν δήμαρχο.

"Δεν θα έπινα καφέ με το κ Άνθιμο, δεν θα τον έκανα παρέα, αλλά όταν θα τον συναντήσω θα του πω:“Σεβασμιότατε, τι κάνεις; Μπαίνουν κάποια λεφτά στο παγκάρι της Εκκλησίας, πού πάνε αυτά τα λεφτά;” δήλωσε ο κ Μπουτάρης με την επανεκλογή του. "Από που πήγαζε όλη αυτή η αλαζονεία κύριοι;" θα ρώταγα εγώ .. Σιωπή

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...