12 Νοε 2010

η παρέα του βαρδάρη

Τελικά τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη; Αν ισχύει ότι οι παρέες γράφουν την ιστορία, τότε η "παρέα" του βορρά γράφει τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης. Ρασοφόροι προπαγανδίζουν την υποστήριξη τους υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων, καθυβρίζοντας, απειλώντας δημόσια και αφήνοντας ανυπόστατα υπονοούμενα εις βάρος όποιου δε είναι αρεστός στη "παρέα".

Προβοκατόρικες ατάκες όπως αυτή του κοσμικού κ Άνθιμου ότι "ο κ. Μπουτάρης έχει μία αντίληψη για τα Σκόπια, την οποία εσείς οι δημοσιογράφοι τη γνωρίζετε. Δεν ξέρω αν αυτό συνεπάγεται ή συνδέεται με το ότι στα Σκόπια σε πάρα πολλές βιτρίνες έχουν κρασιά της οικογενείας Μπουτάρη. Το βλέπω πάρα πολύ φθηνό, για να συνδέεται, αλλά εν πάση περιπτώσει λειτουργεί με έναν άλλο τρόπο που προκαλεί". Γκεμπελίστικες μέθοδοι σπίλωσης συνειδήσεων. Τους ακούς να μιλάνε και διακρίνεις εύκολα την αλαζονεία τους. Δε συζητούν με πολιτικούς όρους, προκαλούν συνεχώς με τη στάση τους το συνομιλητή τους και τη κοινωνία. 

Συνεχής στοχοποίηση αντιπάλων, λαϊκισμός, ύβρεις, αποπροσανατολισμός προβοκάτσια. Αντί να απολογούνται για τα έργα και τις ημέρες τους, αντί να δίνουν λόγο για τα κακώς κείμενα της πόλης, ζητάνε και τα ρέστα. Επικαλούνται συνεχώς σενάρια συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, κινδυνολογώντας και βρίσκοντας εχθρούς παντού, επιβιώνουν πολιτικά κατηγορώντας όποιον τολμά να έχει διαφορετική άποψη ως εθνικό μειοδότη.

Η «Δεξιά του Κυρίου» με τη «Δεξιά εκκλησία του Κυρίου» είχαν ανέκαθεν και στο παρελθόν και τώρα στενότατες σχέσεις, ειδικά όμως στη περίπτωση της Θεσσαλονίκης το αστείο έχει παρατραβήξει. Ψηφοδέλτια μοιράζονται στις εκκλησίες, φασιστική προπαγάνδα συνοδεύουν τις κυριακάτικες λειτουργίες, ενώ η παρέα του βαρδάρη έχει ως στόχο να θέσει τη καθαρότητα του έθνος υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια εθνική κοινότητα. Η παρέα του βαρδάρη συνεχίζει να ψαρεύει σε θολά νερά.

Anageos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...