Ο μεγάλος προφήτης, στο κεφάλαιο ΙΞ’ φέρεται να μιλάει καθαρά για την «έλευση ενός στρογγυλόμορφου Μεσσία». Για ένα «μοναχικό και παράξενο «γίγαντα», που θα εμφανιστεί από το πουθενά φορώντας διαφημιστικά T-shirt, ενώ το θηρίο της παγκόσμιας κρίσης θα τρομοκρατεί τους ανθρώπους. Και σε μια δύσκολη εποχή για την ανθρωπότητα, θα διδάξει το παραμύθιασμα ως τον μόνο δρόμο προς την ελπίδα και τη σωτηρία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο άγιος «Τσακάνθρωπος» θα υπομείνει την δυσπιστία, τον σαρκασμό και τις λοιδωρίες που θα του επιφυλάξουν οι γραμματείς και οι φαρισσαίοι με καρτερικότητα. Δεν θα λυγίσει από το βάρος της ευθύνης. Και θα διδάξει στους μαθητές του αθλητικογράφους, ότι αντίθετα με ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα, η ευτυχία δεν πηγάζει από την αποδοχή της πραγματικότητας, αλλά αντιθέτως, από την προσκόλληση του καθενός μας στην προσωπική του φαντασίωση. Δηλαδή στην απελευθέρωσή του από την αντικειμενική αλήθεια.
Όπως αποκάλυψε ομάδα ερευνητών του έργου του Νοστράδαμου, ύστερα από πολύμηνη μελέτη των χειρογράφων του, η μορφή του Βλάση Τσάκα αποτελεί την ενσάρκωση ενός οικουμενικού μηνύματος. Θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία των ανθρώπων, προσπαθώντας με το δικό του μαρτύριο να τους διδάξει, όχι μόνο πώς θα ξεπεράσουν τις δυσκολίες αλλά και πώς θα μάθουν να μην κρίνουν τους ανθρώπους από την εμφάνισή τους. Δείχνοντάς τους δηλαδή, ότι ο Μεσσίας δεν είναι απαραίτητο να ανταποκρίνεται στα στερεότυπά μας, αλλά μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή.
Στην ανακοίνωση των ερευνητών, απάντησε πάντως μια ανεξάρτητη οργάνωση μελετητών της Βίβλου, που ισχυρίζεται ότι το όνομα «Τσάκας» έχει προωτοαναφερθεί στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (Κεφ 10), ως «άγγελος του Κυρίου που θα τιμωρήσει τους άπιστους καβάλα σε μια αραβική καμήλα»
Αναδημοσίευση protagon.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου