2 Αυγ 2010

Ο καπετάνιος που αλλάζει τη Μεσσηνία

Ο καπετάν Βασίλης γεννήθηκε το 1935, από φτωχή, οικογένεια στο ιστορικό Διαβολίτσι Μεσσηνίας. Ο πατέρας του λόγω των δημοκρατικών του πεποιθήσεων στον Εμφύλιο συκοφαντήθηκε, μπήκε στη φυλακή και εξορίστηκε.

Ο ίδιος στη κατοχή συμμετείχε στους εθνικούς αγώνες μέσα από το ΕΑΜ. Το 1948 έφτασε στην Αθήνα και αφού έκανε διάφορες βιοποριστικές δουλειές, το 1953 μπαρκάρισε για πρώτη φορά.

Σε ηλικία 27 ετών, με δάνειο αγοράζει ένα μικρό φορτηγό πλοίο. Το 1974 ιδρύει την Costamare Shipping SA η οποία το 2000 φτάνει να αριθμεί 35 φορτηγά πλοία.

Φτασμένος εφοπλιστής τη δεκαετία του '80, είχε σαν όνειρο να βάλει τη Μεσσηνία στους πιο hot προορισμούς της Ελλάδας. Δημιούργησε το Costa Navarino, το μεγαλύτερο τουριστικό έργο στη Μεσόγειο, στο πιο ευλογημένο σημείο του πλανήτη, τη μάνα γη της Μεσσηνίας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kwstantakopoulos mangkas. mexei kai idiotiko dromo kataskevazei twra leei afou exei agorasei mia terastia ektasi gis opou exei idi kanei tin arxi me ksenodoxiakes egkatastaseis k.a.

polu marouli o kapetanios giorgio

anageos είπε...

Δεν είναι κακό το μαρούλι και σίγρουρα όχι δύσπεπτο. Προτιμώ το καπετάνιο που ξεκίνησε από μπακαρούτσος παρά τους νεόκοπους πολιτικούς άθλιους φίλους μας ..

Αξίζει να διαβάσεις την ιστορία του, από που ξεκίνησε και ποιος είναι ο στόχος του για τη μάνα γη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...